De Miami Vice Kleding Stijl: De Iconische Jaren '80 Mode Herbeleefd

De Miami Vice Kleding Stijl: De Iconische Jaren '80 Mode Herbeleefd

Ah, de jaren '80. Een decennium van neonlichten, synthesizers en natuurlijk... Miami Vice. Deze baanbrekende serie zette niet alleen de toon voor politiedrama's, maar ook voor herenmode. Maar welke kleding werd er precies gedragen in Miami Vice? Laten we een nostalgische duik nemen in de wereld van Miami Vice kleding.

De Iconische Miami Vice Look 

De stijl van Miami Vice was een mix van casual chic met een vleugje flair. Denk aan pastelkleurige T-shirts onder Armani jasjes, loafers zonder sokken en natuurlijk de onmisbare zonnebril.

Pastelkleurige T-shirts 

De basis van de Miami Vice kleding was het pastelkleurige T-shirt. Lichtblauw, roze, mintgroen; deze zachte kleuren waren een verfrissend contrast met de harde, donkere wereld van politiewerk.

Armani Jasjes 

De Italiaanse ontwerper Giorgio Armani speelde een grote rol in de Miami Vice look. Zijn getailleerde jasjes, vaak gedragen zonder stropdas, gaven Sonny Crockett (Don Johnson) en Ricardo Tubbs (Philip Michael Thomas) hun kenmerkende stijl.

Loafers Zonder Sokken 

Een van de meest opvallende aspecten van de Miami Vice kleding was het dragen van loafers zonder sokken. Deze look werd al snel een trend in de jaren '80 en is nog steeds populair bij mannen die een relaxte, maar toch stijlvolle uitstraling willen.

Accessoires 

Geen Miami Vice outfit was compleet zonder de juiste accessoires. Zonnebrillen, gouden kettingen en natuurlijk de onmisbare schouderholster; ze droegen allemaal bij aan de iconische look van de serie.

Zonnebrillen 

De zonnebril was een essentieel onderdeel van de Miami Vice kleding. Merken zoals Ray-Ban en Persol waren favoriet bij de hoofdpersonages.

Gouden Kettingen 

Gouden kettingen, vaak gedragen over een pastelkleurig T-shirt, gaven een extra touch aan de Miami Vice look. Het was een symbool van luxe en status in de jaren '80.

Schouderholster 

Als politieagenten hadden Crockett en Tubbs natuurlijk een wapen nodig. Het schouderholster, vaak zichtbaar onder het Armani jasje, was een praktisch en stijlvol accessoire.

Verassend weetje over de kleding in Miami Vice

Wist je dat de producenten van Miami Vice oorspronkelijk een heel andere kledingstijl in gedachten hadden? Het was Don Johnson zelf die voorstelde om de pastelkleurige T-shirts en Armani jasjes te dragen. De rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis.

Conclusie 

De Miami Vice kleding heeft een blijvende impact gehad op de herenmode. Het is een stijl die zowel casual als chic is, en perfect voor de moderne man die een beetje flair aan zijn garderobe wil toevoegen. En het goede nieuws? Je kunt deze iconische jaren '80 stijl zelf rocken!

Kom langs in onze tweedehands en vintage kledingwinkel in Tilburg of bezoek onze webshop. Van pastelkleurige T-shirts en oversized overhemden tot Armani jasjes, je vindt het allemaal bij ons. Miami Vice leeft voort, en jij kunt deel uitmaken van deze legendarische trend.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.