Kleding inleveren / doneren

Ben je op zoek naar een manier om duurzaam om te gaan met je kleding en ben je bezorgd over de impact van kledingproductie op het milieu? Bij EcoGents Tilburg zijn we altijd op zoek naar manieren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en we weten dat onze klanten dat ook belangrijk vinden. Daarom willen we je aanmoedigen om je gebruikte kleding bij ons in te leveren, zodat we deze een nieuw leven kunnen geven en een nieuwe eigenaar kunnen geven.

kleding inleveren bij EcoGents Tilburg

Vanwege de gigantische hoeveelheid kleding die ons bijna dagelijks te koop aangeboden wordt hebben wij niet de financiële middelen om kleding van particulieren in te kopen. Maar als je je kleding bij ons wil doneren kun je erop vertrouwen dat we alle kledingstukken die bij ons worden ingeleverd een nieuw leven geven en deze een tweede kans geven om gedragen te worden. We kunnen alle soorten herenkleding, schoenen en accessoires gebruiken en we zijn altijd dankbaar voor je donatie.

Dus als je op zoek bent naar een manier om je gebruikte kleding een nieuw leven te geven en de ecologische impact van kledingproductie te verminderen, kom dan gerust bij ons langs op de Westermarkt in Tilburg om je kleding te doneren of bel ons om het op te komen halen. Je weet dan zeker dat de kleding goed terechtkomt en nog een keer gedragen wordt, in plaats van te eindigen als afval. Laten we samen werken aan een duurzame toekomst!

Je weet dan ook zeker dat de kleding bij ons goed terecht komt en ook echt nog een keer gebruikt wordt door iemand anders in plaats van weggegooid wordt, vermalen wordt om isolatie materiaal of poetsdoeken van te maken of op een kledingberg in Chili terecht komt. Eeuwig zonde van nog prima bruikbare kleding! 


Alle kleding en schoenen krijgen een tweede leven bij ons

Het hoeft niet alleen maar dure merkkleding te zijn of kleding die nu in de mode is. Zelfs voor kleding met kleine gebreken kunnen wij nog gewoon een nieuwe eigenaar vinden. Alle kleding wordt bij ons goed behandeld en krijgt een plek in de winkel zodat jouw kledingstuk nog een heel mooi 2e leven krijgt.

Beter voor het milieu en je helpt er ook nog mensen mee die anders misschien niet een mooi of apart kledingstuk zouden kunnen betalen of mensen die zeer bewust kiezen voor het hergebruik van nog goede kleding.

Kleding inleveren / doneren bij EcoGents

Je kunt je kleding altijd tijdens onze openingstijden afgeven in onze winkel op de Westermarkt 14 in Tilburg.

Ook kunnen wij de kleding in de omgeving Tilburg altijd komen ophalen (bij grotere hoeveelheden is ook buiten de regio), je kunt hiervoor een afspraak maken door ons te bellen of whatsappen op : 06-15545497 of neem contact op te nemen via de contactpagina.

Mocht je verder weg wonen en de kleding naar ons toe willen sturen is dit ook mogelijk natuurlijk. Wij kunnen hiervoor een retourlabel aanmaken zodat wij de verzendkosten voor onze rekening nemen en ook jouw kleding goed terecht komt zonder extra kosten voor jou. Neem hiervoor contact met ons op.

Waarom zou je kleding doneren bij EcoGents?

  • Duurzaamheid : Het doneren van tweedehands kleding is een geweldige manier om duurzaam te zijn en bij te dragen aan een beter milieu. Door kleding te doneren, vermijd je dat deze op de vuilnisbelt terechtkomt en bijdraagt aan de afvalproblematiek.
  • Verklein je ecologische voetafdruk:: Kledingproductie heeft een enorme impact op het milieu. Door tweedehands kleding te doneren, verminder je de vraag naar nieuwe kleding en verklein je je ecologische voetafdruk.
  • Verleng de levensduur van kleding: Door kleding te doneren, geef je deze een tweede leven en verleng je de levensduur. Hierdoor hoeven er minder nieuwe kledingstukken geproduceerd te worden en draag je bij aan een duurzamere samenleving.
  • Geef anderen de kans om voordelig kleding te kopen : Door tweedehands kleding te doneren, geef je anderen de kans om voordelig kleding te kopen. Dit kan vooral voor mensen met een beperkt budget een uitkomst zijn.
  • Ontspullen: Kleding doneren kan een goede manier zijn om van overtollige spullen af te komen en meer ruimte te creëren in je huis.
  • Ondersteun ons als lokaal bedrijf: : Wij zijn een lokaal klein bedrijf. Door bij te dragen aan ons succes, ondersteun je de lokale economie en draag je bij aan een levendige gemeenschap.
  • Minimalisme:: Het doneren van kleding kan helpen om je te ontdoen van spullen die je niet langer nodig hebt. Dit kan helpen om een minimalistischer en meer georganiseerd leven te leiden.
  • Het voelt goed:: Tot slot voelt het gewoon goed om te weten dat je bijdraagt aan een duurzamere samenleving en dat je anderen helpt door je kleding te doneren. Het is een kleine moeite met een grote impact.

Alvast ontzettend bedankt namens ons en onze klanten!

Amy & Fred