Ons Verhaal / Over Ons

Aangenaam, wij zijn Amy en Fred, de trotse eigenaren van EcoGents. Dé winkel voor tweedehands merk- en vintage kleding voor mannen.

Hoe het begon : het begin van EcoGents

Nadat wij in 2018 zijn gaan samenwonen en er te weinig kastruimte was (of Fred te veel kleding had) kwam Amy op het idee om die extra kleding te gaan verkopen op marktplaats. Al snel werd er regelmatig wat verkocht en zo kwamen we langzaam op het idee om merkkleding en vintage kleding alleen voor heren te verkopen.

In het begin alleen online via marktplaats, maar al snel kwam er meer vraag en wilde mensen ook graag komen passen en de kleding rustig bekijken. Zodoende besloten we op zoek te gaan naar een leuke ruimte, die zowel als opslag als ook als kleine showroom en paskamer gebruikt zou kunnen worden.

2018 : Showroom in Moergestel

Na enig zoekwerk kwamen we in augustus 2018 een mooie bovenruimte tegen in Moergestel aan de Industrieweg in de voormalige galerie ''de verdieping''. Na flink wat verbouw en vooral heel veel sjouwwerk openden we in december 2018 daar vol trots EcoGents. 

Daar begonnen we steeds meer online te verkopen en ook steeds meer mensen kwamen langs om de kleding te passen en te bekijken. Na een mooi jaar in Moergestel kwam daar vaker en vaker de suggestie om het misschien eens in een winkel te proberen. Dit aangezien het pand in Moergestel op een industrieterrein gevestigd is en mensen alleen op afspraak langs konden komen.

2019 : De winkel op de Westermarkt in Tilburg

In 2019 besloten wij de sprong te wagen en ons volledig te richten op EcoGents door beiden fulltime te gaan werken voor onze duurzame mannenmodewinkel. Omdat we in Tilburg wonen en hier ook onze fysieke winkel wilden openen, zijn we hard op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Na veel speurwerk en gesprekken met verschillende vastgoedmakelaars vonden we uiteindelijk een prachtig pand in het overdekte winkelcentrum Westermarkt in Tilburg.

Het pand was voorheen in gebruik door de herenkledingwinkel Adam Brandstore en bleek perfect geschikt voor onze eigen winkel. De locatie was ideaal vanwege de goede bereikbaarheid en het feit dat het in een drukbezocht winkelcentrum ligt. Bovendien was het pand al grotendeels ingericht als kledingwinkel, waardoor we de ruimte snel konden omtoveren tot onze eigen 'echte' winkel.

We waren ontzettend enthousiast om hier onze passie voor duurzame mannenmode te delen met onze klanten. Het was een grote stap om beide fulltime voor EcoGents te gaan werken en een fysieke winkel te openen, maar we geloofden in onze visie en waren vastbesloten om onze klanten hoogwaardige tweedehands en vintage mannenkleding aan te bieden, die niet alleen duurzaam is maar ook betaalbaar.

In november 2019 hadden we daar ons openingsweekend en is de winkel, ondanks alle corona tegenslagen, tot nu toe een groot succes gebleken. Vanuit heel Nederland en België krijgen we inmiddels vele enthousiaste mannen (en vrouwen) in onze gezellige winkel.

2020 : De bouw van een eigen webshop : www.EcoGents.com

Sinds de opening van onze winkel op de Westermarkt hebben we te maken gehad met de gevolgen van de coronapandemie, waaronder lockdowns en maatregelen die onze verkoop negatief beïnvloedden. Om minder afhankelijk te zijn van externe platformen zoals Marktplaats en Vinted, besloten we in november 2020 om een eigen webshop op te zetten. Dit gaf ons niet alleen meer controle over ons verkoopproces, maar stelde ons ook in staat om inkomen te genereren tijdens de tijdelijke sluiting van onze fysieke winkel.

We zijn verheugd te kunnen zeggen dat de lancering van onze webshop een groot succes is geweest. Dagelijks verzenden we pakketten door heel Nederland, België en de rest van Europa. We zijn enorm dankbaar voor de steun van onze klanten, zowel in de fysieke winkel als online.

 

Heden en de toekomst van EcoGents

En ondanks alle corona tegenslagen en het feit dat we naamsbekendheid hebben moeten opbouwen in deze voor iedereen moeilijke periode, zijn wij er gewoon nog steeds! En met vol vertrouwen in de toekomst van ons unieke winkeltje.

In de huidige samenleving zijn er steeds meer mensen die duurzaamheid en milieubewustzijn belangrijk vinden en hier actief naar streven. EcoGents neemt op dit gebied een unieke positie in als een winkel die zich richt op duurzame en ethisch verantwoorde mannenmode. Dit kan zeker bijdragen aan de toekomstige groei en het succes EcoGents.

Dit vertrouwen hebben we ook vooral dankzij jullie : onze fantastische, leuke, gezellige, grappige, lieve, trouwe en groeiende klantenkring.

Wij zijn dan ook voorlopig nog zeker niet klaar met ons verhaal en hopen jullie allemaal nog vaak te zien op de Westermarkt of online in de webshop!

Groetjes,

Fred & Amy