Hoe draag je een colbert op een jeans?

Hoe draag je een colbert op een jeans?

Ah, de eeuwige stijlstruggle van de moderne man: kan een colbert samengaan met een spijkerbroek? Het antwoord is een volmondig ja. Maar, zoals met zoveel dingen in het leven, zit 'm de kunst in de details. In deze blogpost nemen we je mee door de dos en don'ts van deze iconische combo. Dus, riemen vast, we gaan op een mode-avontuur!

Waarom een colbert en jeans combineren?

Laten we eerlijk zijn: een colbert voegt een vleugje klasse toe aan elke outfit. Maar je wilt niet altijd "overdressed" zijn, toch? Dat is waar een goede jeans te hulp schiet. Een jeans houdt het geheel casual, terwijl een colbert de outfit net dat beetje extra geeft.

Het perfecte colbert: kijk naar de pasvorm!

De pasvorm is de Heilige Graal van elke kledingstuk. In het geval van een colbert, let op de schouders, mouwen en lengte. De naden moeten op je natuurlijke schouders vallen, de mouwen moeten net tot je polsen komen en de lengte? Die moet tot net onder je billen komen. Vergeet niet, als je een geweldig vintage colbert vindt dat niet helemaal past, kun je altijd een kleermaker inschakelen voor wat fijne aanpassingen!

Spijkerbroek: De Regels

Spijkerbroeken zijn er in alle soorten en maten. Voor deze look raad ik aan om het simpel te houden. Ga voor een donkerdere wassing zonder scheuren of slijtage; dit maakt de look meer "af" en laat de jeans goed samengaan met het colbert. Skinny, slim of straight – de keuze is aan jou. Zorg er gewoon voor dat hij goed past!

Het evenwicht tussen casual en formeel

Als je een meer casual look wilt, kies dan voor een colbert in een relaxed materiaal zoals een katoen-linnen mix of corduroy. Een wat meer formele setting? Ga dan voor een donker, effen colbert. Hetzelfde geldt voor je jeans: een nette, effen spijkerbroek is formeler, terwijl een jeans met een lichtere wassing en wat textuur meer casual is.

Schoenen en Accessoires

Bij een colbert en jeans zijn schoenen echt de "finishing touch." Voor een casual look kun je kiezen voor nette sneakers of loafers. Wil je het iets formeler houden, dan zijn brogues of monk straps een goede optie.

Onderschat nooit de kracht van goede accessoires. Een mooie riem, een stijlvol horloge en misschien een pocket square kunnen echt wonderen doen.

Waar te koop? Onze Vintage en Tweedehands Winkel!

Nu je helemaal bij bent met hoe je een colbert op een jeans draagt, vraag je je misschien af waar je deze items kunt scoren. Als je in de buurt van Tilburg woont kom dan zeker eens langs in onze winkel op de Westermarkt. Of check onze webshop, wij hebben een uitgebreid assortiment aan vintage en tweedehands colberts en tweedehands jeans die perfect zijn voor het creëren van deze look.

Conclusie : Hoe draag je een colbert op een jeans?

Een colbert en spijkerbroek kunnen een fantastische combinatie zijn als je de juiste balans vindt tussen casual en formeel. Let op de pasvorm, de materialen en vergeet de accessoires niet. Zoek je nog de perfecte items om deze look samen te stellen? Check dan zeker onze winkel of webshop. We hebben een breed assortiment aan tweedehands en vintage colberts en jeans die je helpen om deze iconische look te rocken!

Zo, nu ben je gewapend met alle kennis die je nodig hebt om de wereld te laten zien dat ja, een colbert en jeans samen kunnen en moeten. Dus ga ervoor, maak die combinatie en straal stijl uit!
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.