Tweedehands herenkleding trends voor 2023

Tweedehands herenkleding trends voor 2023

Ah, 2023! Het jaar waarin duurzaamheid niet alleen een trend is, maar een levensstijl. En waar beter om deze beweging te omarmen dan in onze kledingkast? Heren, het is tijd om de wereld van tweedehands en vintage herenkleding te verkennen. Laten we eens kijken naar de grootste tweedehands herenkleding trends voor dit jaar.

1. Retro sportkleding is terug

De jaren '80 en '90 waren een hoogtepunt voor sportkleding. Denk aan oversized trainingsjacks, retro sneakers en logo-rijke sweatshirts. Deze stukken maken een comeback, maar met een moderne twist. Combineer bijvoorbeeld een vintage Adidas-jack met een strakke jeans en moderne sneakers voor een look die zowel nostalgisch als hedendaags is.

2. Jeans, jeans en nog eens jeans

Jeans en denim gaat nooit echt uit de mode, maar de stijlen veranderen wel. In 2023 zien we een heropleving van de baggy jeans uit de jaren '90 en de rechte snit uit de jaren '80. En laten we de spijkerjasjes niet vergeten - perfect voor die gelaagde look.

3. Militaire invloeden

Militaire jassen, vooral die uit de jaren '40 en '50, zijn dit jaar enorm populair. Ze zijn niet alleen functioneel (hallo, diepe zakken!), maar ook stijlvol. Combineer ze met moderne basics voor een stoere, maar toch verfijnde look.

4. Vintage logo's en prints

Groot, vet en opvallend. Vintage logo's van bekende merken zoals Nike, Tommy Hilfiger en Ralph Lauren zijn weer helemaal in. Hetzelfde geldt voor opvallende prints - denk aan de gekke patronen uit de jaren '70 en '80.

5. Accessoires maken de man

Oude school petten, vintage zonnebrillen en retro horloges zijn slechts enkele van de accessoires die een comeback maken. Ze voegen dat beetje extra flair toe aan elke outfit.

6. Duurzaamheid voorop

Het is niet alleen de stijl van tweedehands kleding die aantrekkelijk is. Het duurzame aspect ervan is een grote trekpleister. Door te kiezen voor tweedehands en vintage, verminder je je ecologische voetafdruk en draag je bij aan een duurzamere mode-industrie.

Waarom tweedehands en vintage kleding?

Naast het feit dat je er geweldig uit kunt zien in tweedehands en vintage kleding, zijn er nog andere voordelen. Je bespaart geld, ondersteunt lokale bedrijven en draagt bij aan een duurzamere wereld. Bovendien is elk stuk uniek, waardoor je je kunt onderscheiden van de massa.

Conclusie : Tweedehands herenkleding trends voor 2023

2023 is het jaar van tweedehands en vintage herenkleding. Of je nu gaat voor retro sportkleding, vintage logo's of militaire invloeden, er is voor elk wat wils. En het beste? Je kunt deze trends en meer ontdekken bij ons in de winkel in Tilburg. Niet in de buurt? Geen probleem! Onze webshop staat vol met geweldige tweedehands en vintage vondsten. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van duurzame mode en maak een statement met je kledingkeuze dit jaar.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.