Waarom 2e hands kleding kopen bij EcoGents?

De productie in de kledingmarkt is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Onze kledingkasten worden alsmaar voller en vaak genoeg belanden kledingstukken die maar eenmaal(of soms nog nooit)gedragen zijn bij het vuilnis. Helemaal nergens voor nodig, want kleding is er immers niet voor bedoeld om als wegwerpproduct te worden beschouwd.

Daarom bieden we in onze winkel EcoGents tweedehands merk kleding en vintage kleding voor mannen. Kleding die nog vrijwel als nieuw is en daarom makkelijk door kan naar een nieuwe eigenaar.

Tweedehands kleding kopen draagt bij aan een beter milieu

Recycle 2e hands kleding. Steeds meer mensen kopen nieuwe kleding die ze eigenlijk niet of nauwelijks dragen. Thuis komen ze erachter dat het toch niet helemaal hun kleur of stijl is, waardoor het artikel vervolgens weer wordt afgedaan. Vooral wanneer het gaat om kwalitatief goede kleding is het zonde als iets toch weer extra bijdraagt aan de afvalberg. Laten we even wel zijn, we produceren met zijn allen toch al genoeg afval.

Door kleding een nieuwe kans te geven, zoals we dat doen in onze winkel, kunnen we zo bijdragen aan het verbeteren van het milieu. Door één spijkerbroek tweedehands te kopen bespaar je bijvoorbeeld al zo’n 7500 liter water. Dit is de hoeveelheid die anders de productie van een nieuwe spijkerbroek had gekost.

Dan hebben we het nog niet eens over het water wat gebruikt wordt tijdens het chemische verfproces, want dit is namelijk nog eens 500 liter meer. En tijdens datzelfde proces wordt er nog eens een minstens zo’n grote hoeveelheid drinkwater vervuilt. Zo zie je maar dat zelfs het kopen van één artikel tweedehands al een enorm verschil kan maken.

Je zou je bijna afvragen waarom je nog nieuw zou kopen toch?

Merkkleding kopen met een kleiner budget

Denk je met jouw beperkt te besteden bedrag alleen terecht te kunnen bij de budget winkels vandaag de dag? Merkkleding heeft vaak meerdere voordelen, want de kwaliteit ligt vaak hoger en de pasvormen zijn beter. Maar ja, dat heeft dan ook een prijskaartje. Dat is waarom ook voor jouw tweedehands kleding een echte uitkomst kan bieden.

Bij EcoGents verkopen we dan ook kleding die in zeer goede staat is en echt nog wel een tijdje mee kan. Alleen dan voor een heel ander prijskaartje dan dat je in een nieuwe winkel tegen komt. Nu wordt het ineens een stuk makkelijker om goede kleding te vinden die bij je past en ook betaalbaar is.

Kom gezellig langs in onze winkel op de Westermarkt in Tilburg of shop eenvoudig online!